zondag 7 augustus 2011

NAC Breda - FC Twente 0-1

Met hangen en wurgen heeft FC Twente zijn eerste wedstrijd van het seizoen omgezet in een overwinning (0-1). Marc Janko was ook tijdens het uitduel met NAC Breda de gevierde man.

Na een beginfase waarin de thuisclub veel druk zette, nam FC Twente het initiatief na een klein kwartier over en kreeg het via Steven Berghuis de eerste grote kans van de wedstrijd. Na een goede actie van Bryan Ruiz aan de rechterkant schoot de linksbuiten in goede positie ruim over het doel van Jelle ten Rouwelaar.

Nog geen minuut later kreeg ook Luuk de Jong een goede mogelijkheid, maar de aanvaller schoot net naast. In de 27ste minuut kwamen de bezoekers alsnog op voorsprong. Jordy Buijs ging lomp in op Peter Wisgerhof en Janko schoot de toegekende strafschop feilloos binnen. Wisgerhof had de zege nog voor rust veilig kunnen stellen, maar hij kwam net tekort na een voorzet van Ruiz.

Na rust veranderde het beeld van de wedstrijd en ging NAC steeds meer geloven in een goed resultaat. Vooral na het inbrengen Alex Schalk kreeg de club uit Breda nog een paar grote kansen. Maar routinier Sander Boschker, die de geblesseerde Nikolay Mihaylov verving, hield zijn ploeg overeind.